НОВО ИНФРАЧЕРВЕНО ФОЛИО
СОфИЯ 08777 500 88

РУСЕ 0878 84 24 59
Здравословно
Влиянието на Инфрачервените лъчи върху здравето на човека!

Всеки от нас се интересува доколко е безопасно Инфрачервеното лъчение за здравето на човека. Доверияваме се на Санитарно –епидемиологическите заключения на Европеския съюз под надзора на Комисията за защита на потребителите и правата на човека.

Инфрачервеното лъчение или топлото лъчение е вид разпространение на топлината, която най-лесно можем да сравним с топлината, която усещаме от излъчването на слънцето, горяща печка или централното парно отопление. Инфрачервеното лъчение намира все по-широко приложение в медицината ( стоматология, хирургия, инфрачервени сауни ...)

На първо място ефекта на топлообмена при инфрачервените лъчи и топлинното въздействие зависи от дължината на вълната. Дължината на вълната е обратно пропорционална на излъчваната температура от тялото. Колкото е по-висока температурата на излъчващ елемент , толкова повече намалява дължината на Инфрачервените лъчи и обратно. Когато човек седи пред топлинен излъчвател (рефлектор) , неговото тяло се нагрява и той започва да излъчва. Не по малки по важност са и плътността на потока, продължителността на въздействие и зоните на въздействие на инфрачервените лъчи.

Доказано е, че Инфрачервените лъчи оказват едновременно оздравително, противовъзпалително, стимулиращо и възстановително действие на човека, посредством активизиране на кръвоотоко и ускоряване на процеса на обмяна на веществата в човешкия организъм. Изследвания на учените доказаха , че най-полезно въздействие за човека има дълговълновото инфрачервено лъчение и особенно тези лъчи с дължина на вълната 5-15 мкм, наречени „Лъчи на живота“ създавани от тела, които се нагряват до 40-450 С. В този диапазон именно е и излъчването от човека. Затова всеки продукт, използващ или произвеждащ дълговълново инфрачервено лъчение може да се използва за здравето на човека и има два вида здравословно въздействие.

Първият вид е свързан с общоукрепващо въздействие на тялото и в резултат се намалява заболеваемостта и стареенето на организма. Инфрачервеното лъчение помага на нашият организъм да предотврати или да се справи с повечето известни вирусни атаки, като стимулира естественото съпротивление на организма срещу тях чрез засилване на имунитета. По своему това се явява форма на природна терапия различна от лекарствената и хирургическата. Затова тя може да се прилага както за домашно ползване, така и при различни оздравителни центрове като се използва дълговълновото Инфрачервено лъчение способно да оказва пряко терапевтично действие.

Вторият вид здравословно инфрачервено лъчение се състои в директно лечение на обща отпадналост и болести. През 1894г. Проф.д-р Келог въвел електрическите лампи с нажежаема жичка в терапията, т.е било открито въздействието на Инфрачервените лъчи върху организма и започнало широко приложение на метода върху много заболявания на лимфната система, стави, белодробни заболявания, бъбречни и чернодробни заболявания, в стомашната област. С тези лампи започнали да лекуват и неврологически заболявания( неврити, мигрени..) , кожни заболявания ( абцеси, екземи, повърхостни възпаления...), травматологични увреди ( ишиас, ломбаго, плексити...)

По-късно е разработено ново медицинско оборудване на базата на Дъговълновото инфрачервено лъчение като: инфрачервени сауни, лампи, матраци, въбромасажори и др.

В наши дни изследвания на тема „Дълговълновото инфрачервено лъчение и въздействието му върху човешкото тяло“ се провеждат в медицински лаборатории в Япония, САЩ, Русия, Китай, където ежедневно се потвърждава терапевтичното им въздействие върху здравето на човека в следните области:

а) състояние на мускулатура и тъкани, въздейства при разтягане на сухожилия, връзки и мускули.лъчението прониква в дълбочина и се препоръчва на спортисти, за да се избегнат бъдещи тежки травми.

б) неврологични заболявания, успокоява стресовото натоварване и натрупване от работния ден.

в) намалява болката при мускулни крампи, а редовното използване на инфрачервено лъчение предотвратява последващо появяване на крампи.

g
t
f
Прочитания: 695 | Сподели: